کاوش موضوع تخمیر
صفحه اصلی
تخمیر
تخمیر (به انگلیسی: Fermentation) فرایندی متابولیک است که قندها را به اسیدها، گازها یا الکل تبدیل میکند. این فرایند در مخمرها و باکتریها و همچنین در سلولهای عضلانی هنگام مواجه شدن با کمبود اکسیژن رخ میدهد، همانطور که در تخمیر اسید لاکتیک اتفاق میافتد. به علاوه از واژه تخمیر بهطور گستردهای برای اشاره به رشد میکروارگانیسمها بر روی یک محیط کشت، اغلب با هدف تولید یک محصول شیمیایی خاص استفاده میشود. میکروبیولوژیست فرانسوی لویی پاستور، اغلب به خاطر دانشش دربارهٔ تخمیر و علل میکروبی آن به یاد آورده میشود. علم تخمیر تحت عنوان مخمرشناسی (Zymology) شناخته میشود.
تخمیر زمانی اتفاق میافتد که زنجیره انتقال الکترون غیرقابل استفاده باشد (اغلب به دلیل عدم وجود یک گیرندهٔ نهایی الکترون، مثل اکسیژن). در این موارد، تخمیر منبع اولیهٔ تولید ATP (انرژی) ی سلول میشود. فرایند تخمیر، NADH و پیروات تولید شده در گلیکولیز را به NAD+ و یک مولکول آلی (که بستگی به نوع تخمیر دارد) تبدیل میکند. در حضور اکسیژن (O2)، NADH و پیروات برای تولید ATP در تنفس سلولی مورد استفاده قرار میگیرند. این فرایند، فسفریلاسیون اکسایشی نامیده میشود و میزان ATP بیشتری نسبت به گلیکولیز تولید میکند. به همین دلیل، معمولاً زمانی که اکسیژن در دسترس است سلولها از تخمیر اجتناب میکنند؛ باکتریهای بیهوازی اجباری که قادر به تحمل اکسیژن نیستند از این قضیه مستثنا هستند.
قدم اول گلیکولیز در بسیاری از مسیرهای تخمیر مشترک است:
CH3COCO2-، پیروات است. Pi فسفات غیر آلی است. دو مولکول ADP و دو Pi، به دو مولکول ATP و دو مولکول آب از طریق فسفریلاسیون در سطح سوبسترا تبدیل میشوند. دو مولکول +NAD نیز به NADH کاهش مییابند.
در فسفریلاسیون اکسیداتیو، انرژی لازم برای تشکیل ATP به واسطه شیب الکتروشیمیایی پروتونِ تولید شده در غشای داخلی میتوکندری (یا در مورد باکتریها در غشای پلاسمایی) از طریق زنجیرهٔ انتقال الکترون تولید میشود. گلیکولیز، فسفریلاسیون در سطح سوبسترا دارد (ATP مستقیماً در نقطهای از واکنش تولید میشود). تخمیر حتی میتواند درون معدهٔ حیوانات و انسانها رخ دهد.... بیشتر در ویکی پدیا